В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Нова интернет платформа в подкрепа на българските производители

Създателите на Национална борса Кирил Христов и Любомир Алексиев в предаването В развитие, 09.11.2016

Създателите на Национална борса Кирил Христов (вляво) и Любомир Алексиев (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Създателите на Национална борса Кирил Христов (вляво) и Любомир Алексиев (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нова интернет платформа свързва производители и купувачи на хранителни и нехранителни стоки в България. Основната цел на Национална борса е да даде възможност на българските производители да направят продуктите си видими на територията на цялата страна. За разлика от физическата борса, тук не се лимитира броят на потребителите и се дава възможност за национално покритие. Това коментираха създателите на платформата Кирил Христов и Любомир Алексиев в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Алексиев тя ще се яви естествен регулатор на пазарните цени на продуктите. "Доказателството е, че ние нямаме възможност да публикуваме обява по договаряне, всяка една обява трябва да има цена. Очакваме цените да бъдат по-ниски отколкото на физическата борса, защото спестяваме редица разходи на производителите", каза той.

Христов сподели, че към момента има 20 регистрирани потребители, а обявите са най-вече от хранителния сектор. Платформата предлага и услугата SMS, а таксите са с цел ограничаване на фалшивите обяви. 

Ще има възможност за рейтинг на съответните потребители и спрямо него и обратната връзка ще се контролира качеството на продукцията.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие