В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Трите сценария за Реформаторския блок

Йордан Агов, зам. предс. на ДСБ-София, В развитие, 08.11.2016

Йордан Агов, зам. предс. на ДСБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йордан Агов, зам. предс. на ДСБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Резултатът от президентските избори за кандидата на Реформаторския блок (РБ) Трайчо Трайков е добър, но причината да не бъде по-висок е липсата на координирана структура. По време на цялата кампания са се наблюдавали вътрешно-партийни противоречия, свързани с оперативната работа. Това каза зам.-председателят на ДСБ-София Йордан Агов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той представи три сценария за пътя, по който ще поеме РБ. По думите му първият сценарий е да не се предприема друга обща инициатива в дясното политическо пространство. Вторият сценарий - РБ да се съхрани, насочвайки се към предсрочни избори и преобразуване на политическата структура. И трети - десните партии да останат в парламента и да се осъществи обединение между тези от тях, които се припознаят в проекта. 

Агов коментира още излизането на Великобритания от ЕС и последното решение на Висшия съд на Лондон. Според него от международен "проблемът с Brexit се върна обратно на терен" в страната.

Решението Великобритания да подложи на гласуване в парламента излизането на Обединеното кралство от ЕС означава, че всички заинтересовани страни, засягащи държавата, ще имат думата.  

Според Агов 31 март не е реалистичен срок за задействане на чл. 50 от Лисабонския договор.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие