В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Повечето инвеститори вече имат едно на ум след Brexit

Димитър Шуйчов във В развитие, 08.11.2016

Американка излиза от пункт за гласуване, след като е упражнила правото си на вот. Пенсилвания, САЩ. 8.11.2016. Снимка: Pete Marovich/Bloomberg Американка излиза от пункт за гласуване, след като е упражнила правото си на вот. Пенсилвания, САЩ. 8.11.2016. Снимка: Pete Marovich/Bloomberg

Пазарите са сравнително спокойни, въпреки че се усеща голямото напрежение в деня преди изборите за президент на САЩ. Това каза Димитър Шуйцов, дилър "Международни финансови пазари" в BenchMark Finance, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова. 

По думите му инвеститорите се страхуват да заложат на „логичния избор“, след като вече видяхме изхода от референдума във Великобритания.

„Повечето инвеститори имат вече едно на ум след т.нар. Brexit. Тогава стана ясно, че няма невъзможни неща. Тази обеца виси на ухото на инвеститорите и те не биха последвали логичното, а именно, че Хилъри Клинтън ще спечели и това ще повлияе позитивно на пазара и на долара“.

Победата на Хилъри Клинтън е очаквана и ще има минимални повишения, както при щатските акции, така и при американския долар, каза още анализаторът. „Ако спечели Доналд Тръмп нещата може да станат доста непредвидими. Той като личност е доста непредвидим. Основните опасности са свързани с това, че Фед няма да повиши лихвите през декември и доларът ще бъде подложен на допълнителен натиск“.

На въпроса за българските президентски избори и влиянието им върху българската фондова борса Шуйцов каза: „Който и от двамата кандидати да стане президент, това по никакъв начин няма да се отрази на нашата борса“.

Как ще повлияе върху решението на Фед за лихвите евентуален избор на Хилъри Клинтън? Какви са очакванията – позитивни или негативни, измерени чрез „един от най-студените инструменти на пазара“? Има ли сектори, които биха пострадали най-силно ако САЩ избере Тръмп?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие