В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

100 млн. лв. активи до 2017 са целта на първия български ETF

Лъчезар Димов, Експат Асет Мениджмънт, В развитие, 7.11.2016

Управляващият партньор в Expat Capital Николай Василев и председателят на КФН Карина Караиванова обявяват откриването на първия български ETF Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Управляващият партньор в Expat Capital Николай Василев и председателят на КФН Карина Караиванова обявяват откриването на първия български ETF Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това записване ще даде възможност на управляващото ни дружество да продължи плана си за раздвижване на българския капиталов пазар. Така коментира главният портфолио мениджър в Експат Асет Мениджмънт Лъчезар Димов записването на поръчки на стойност 22 млн. лв. в първия български ETF от четири пенсионни дружества по телефона в ефира на "В развитие" с Делян Петришки

Въпреки че SOFIX се повиши днес с 4% мисля, че успяхме да закупим пакети акции на пазарни цени и действахме дискретно, каза Димов. Нашата идея е да направим крос-листинг до края на годината на фонда в чужбина и нашият ETF да бъде инструмента, който ще привлече допълнителни потоци на българския капиталов пазар, допълни той. 

Към момента сме се насочили към германския капиталов пазар и лондонската борса, като в крайна сметка ще бъде там, където видим по-голям инвеститорски интерес, каза главният портфолио мениджър в Експат Асет Мениджмънт. Преминахме бариерата от €10 млн., което е и един вид психологическа граница, за да може някой на Запад да ни обърне внимание, допълни той.  

До края на другата година имаме за цел активите под управление на фонда да достигнат 100 млн. лв., каза Димов. Доверието от страна на големите чуждестранни институционални фондове промени правилата на играта, допълни той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие