В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Интересна седмица очаква българския капиталов пазар

Владислав Панев, председател на СД на СКАЙ Управление на активи, В развитие, 04.11.2016

Нюйоркската фондова борса. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Нюйоркската фондова борса. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Българският капиталов пазар е изправен пред интересна седмица на фона на предстоящите президентски избори както в страната, така и в САЩ. Това коментира председателят на СД на СКАЙ Управление на активи Владислав Панев в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му президентските избори в България няма да окажат толкова сериозно влияние на фондовия пазар. Евентуална оставка на премиера би внесла обаче по-голяма несигурност на пазара, смята Панев. 

От друга страна, ако Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, това би довело до турбуленции на международните пазари, което ще се отрази и на българския фондов пазар, по-големи или равни на тези от Brexit, коментира още той. 

Панев посочи, че се наблюдава промяна на настроенията на спекулантите. "Влизането на ETF в България означава много по-голяма волатилност и в двете посоки. Ако има излизане от фонда, това може да доведе до по-сериозни спадове на SOFIX. Ако се случи нещо непредвидено в САЩ, някои от инвеститорите биха могли да решат да излязат от българския пазар", каза той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие