В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бюрокрацията бави нови белгийски инвестиции

Н. Пр. Франсоа Бонтан във В развитие, 04.11.2016

Н. Пр. Франсоа Бонтан. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Н. Пр. Франсоа Бонтан. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдава се интерес от страна на нови белгийски компании в сферата на комуналните услуги и информационните технологии към българския пазар в момента. Това коментира посланикът на кралство Белгия в България Н. Пр. Франсоа Бонтан в интервю на Петко Трухчев в ефира на "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му България има голям потенциал и затова белгийските компании искат да инвестират тук. Съществуват обаче някои пречки, свързани с корупцията, съдебната система и администрацията, открои още той. 

Интересът на белгийците към България като туристическа дестинация нараства все повече, коментира още Н. Пр. Франсоа Бонтан. През тази година е отчетен ръст от 45% на белгийските туристи, посетили България. 

Според посланика Европа има нужда от мигрантите. "Вярвам, че ЕС трябва да открие този шанс, за да стане по-силен, да наблегне на кохезията, солидарността. EС застарява, така че мигрантите могат да допринесат за популацията", каза той по повод на мигрантската криза. 

"Очевидно е, че това трябва да бъде осъзнато, ЕС да пилотира на по-висша политика, да наблегне на борбата с трафикантите, на сътрудничеството между страните и след това на политиката на приобщаване и интеграция, на солидарност между страните. ЕС е достатъчно богат, за да посрещне тези хора", обясни той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие