В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

В автомобилната индустрия големината има значение

Дейвид Фиклинг от Bloomberg в Сидни, В развитие, 01.11.2016

Дейвид Фиклинг от Bloomberg в Сидни. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дейвид Фиклинг от Bloomberg в Сидни. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Големината на компаниите в автомобилната индустрия има значение за представянето им. По отношение на възвръщемостта на инвестирания капитал по-малки компании като Mazda и Fuji се представят добре, но ако сте малка компания, въпреки добрата организация, това е проблем. Големите компании в индустрията като GM, Toyota, Volkswagen, Reanult-Nissan и Mitsubishi произвеждат около 10 млн. коли годишно. От друга страна компании като Mazda и Fuji произвеждат по около 1 млн. автомобили и въпреки че се представят много добре, предизвикателствата пред тях ще бъдат изключително сериозни. Това каза Дейвид Фиклинг от Bloomberg в Сидни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването В развитие с Вероника Денизова.

Всички нови технологии в автомобилната индустрия ще изискват огромен капитал, което няма да позволи на по-малките играчи да се противопоставят на големите.

Най-важните тенденции за автомобилната индустрия за следващите 10 години са електромобили, автономното шофиране и в по-малка степен споделеното пътуване, каза Фиклинг.

От гледна точка на пазарите Китай вече е най-големият пазар за автомобили в света. Индия е на 4 място, но тя ще стигне 2 позиция до 2020. Това са развиващи се страни с огромни проблеми със замърсяването, което ще благоприятства електромобилите.

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие