В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Понижения в САЩ в началото на срещата на Фед

Сю Кийнън, Bloomberg New York, Светът е бизнес, 1.11.2016

Трейдър спира работа за малко, за да обобщи данните, които има на екрана си Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Трейдър спира работа за малко, за да обобщи данните, които има на екрана си Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Днес е началото на двудневната среща на Фед по паричната политика, и макар да не се очаква те да променят лихвените проценти до края на годината, виждаме как облигациите отново имат спад след като данните за световната икономика смекчиха притесненията заради забавянето в ръста. Така обобщи пазарната сесия анализаторът от Bloomberg New York Сю Кийнън в "Светът е бизнес" в Ивайло Лаков. Акциите се понижават докато трейдърите преценяват отчетите на печалбите и очакват новото изявление на Фед в сряда, а приближаването на изборите прави обстановката все по-напрегната, допълни тя. 

Преустановяването на двудневното понижение в доходността на облигациите има много общо с очакването, че Фед ще повиши лихвите при следващата си среща през декември, каза анализаторът. Президентската надпревара тук става все по-оспорвана, което е рядко явление непосредствено преди изборния ден, добави Кийнън, подчертавайки, че песото се срина след като едно допитване показа, че Доналд Тръмп повежда в президентската надпревара седмица преди гласуването.

Златото се покачи докато доларът поевтиня, а бензинът се покачи с най-много от 2008 насам, каза Кийнън. Петролът се търгува около $46,5 – което е месечно дъно, допълни тя. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие