В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските пазари на зелено след шест дни на понижение

Пазарен коментар на Юън Потс, В развитие, 01.11.2016

Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските пазари най-накрая отвориха на зелена територия след шест дни на понижениe. Но видяхме големи колебания сутринта с разпродажби, последвани от известно стабилизиране. Това каза в своя пазарен коментар Юън Потс от Bloomberg в Лондон в ефира на "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Неочакваният ръст при данните за производствения сектор в Китай увеличи цените на металите.

Три часа и половина след началото на търговския ден половината от европейските пазари са на негативна територия, а другата половина се търгува с леки повишения.

Най-добре днес се представят акциите на миннодобивните компании. Само 6 от общо 19 индустриални групи се търгуват с повишение.

Две от най-големите петролни компании обявиха отчетите си за третото тримесечие. Печалбата на Royal Dutch Shell се увеличава със 17%, след като придобиването на BG Group увеличи производството. В същото време печалбата на BP спада с 49% заради спада в цените на петрола и потъването на маржовете при рафинирането.

Смесени новини от пазарите на суровини. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие