В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Защо Валония спъва СЕТА

Джоунс Хайдън във В развитие, 25.10.2016

Джоунс Хайдън, изпълнителен продуцент на Bloomberg в Белгия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Джоунс Хайдън, изпълнителен продуцент на Bloomberg в Белгия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейският съюз не може да подпише търговската сделка с Канада, заради белгийската провинцията Валония, но все още има надежда за споразумението СЕТА. Белгия и ЕС все още се опитват да се споразумеят за тази сделка. Това каза Джоунс Хайдън, изпълнителен продуцент на Bloomberg в Белгия, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Търговското споразумение е много важно за Канада и ЕС и по него се работи 7 години, а Валония е сравнително малка част от Европа. Но до края на седмицата няма да се реши проблемът, каквато бе надеждата на ЕС и Канада". 

Валония се противопоставя на принципа за арбитраж на спорове, заложен в СЕТА, каза Хайдън и обясни, че изборът на членовете на този орган също е проблем, изтъкнат от валонците, защото все още няма яснота как ще бъде формиран състава на арбитража. 

"От Валония поискаха да се изяснят всички подробности около арбитража преди да се говори за постигане на сделка". 

Очаквайте видео с целия коментар. 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие