В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Защо толкова много млади хора живеят при родителите си

Славчо Маринов, пазарен анализатор, 25.10.2016

Пазарният анализатор Славчо Маринов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пазарният анализатор Славчо Маринов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е седма в ЕС по процент млади хора, които живеят с родителите си, като лидерите са хърватите и други страни в нашия регион. Това каза пазарният анализатор Славчо Маринов в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова

Като цяло несигурната икономика и младежката безработица кара младите да остават по-дълго при техните, каза Маринов. Противно на схващането, че мъжете са по-независими от жените, всъщност представителите на силния пол е по-вероятно да останат да живеят при своите, допълни той. 

Причината за това е, че мъжете са по-малко склонни от жените да емигрират в големия град, тъй като в провинцията има по-често работа в земеделието и промишлеността, които са основно мъжки дейности, каза анализаторът. Това позволява на мъжете от малкия град да останат в голямата си фамилна къща по-често, добави анализаторът. 

Токио е пример за това как високите цени на жилищата не са неизбежна реалност, а избор на политиците колко жилища ще позволят да се построят, каза той. Японската столица е доказателство, че потоците от пари в недвижимите имоти не водят непременно до галопиращи цени, допълни анализаторът. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие