В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Телекомите търсят нова парадигма и допълнителни парични потоци

Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, В развитие, 25.10.2016

Виктор Манев, партньор в Impetus Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Виктор Манев, партньор в Impetus Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потенциалната сделка между AT&T и Time Warner е показател за растящото търсене на добавена стойност и синергия от телекомите. Те търсят новата си парадигма и допълнителни парични потоци. Това каза Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, в предаването „В развитие“ с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му премията за Time Warner е оценка на потенциала и синергиите, които могат да се получат от комбинацията на двете компании. Мениджмънтът на AT&T очаква, че синергиите ще бъдат в сила една година след затваряне на сделката и това ще доведе до около $1 млрд. нови приходи.  

Стойността на сделката ще достигне около $105 млрд. под формата на дълг и издаване на нови акции, коментира още той. "Сделката е обещаваща, но от друга страна е показател, че телекомите търсят допълнителни приходи и нова парадигма, а съществуването на добро медийно съдържание винаги ще породи допълнителни приходи", подчерта Манев. 

Според него основните предизвикателства пред сключването на сделката са свързани с несигурността и рисковете по линия на регулаторната рамка. "Тя е твърде голяма и концентрираща", поясни експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие