В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Турската лира ще остане под натиск заради политическите рискове

Пазарен коментар на Симин Демокан, В развитие, 21.10.2016

Симин Демокан от Bloomberg в Истанбул. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симин Демокан от Bloomberg в Истанбул. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Индексът Borsa Istanbul бележи повишение за седмицата от почти 2%. Това каза в своя пазарен коментар изпълнителният продуцент на Bloomberg в Истанбул Симин Демокан в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Лирата поевтинява спрямо долара заради разпродажбата на всички валути на развиващите се пазари и така ограничи най-голямото си поскъпване от август насам. В момента се търгува на 3,08 за долар.

Вчера Турската централна банка запази лихвените проценти непроменени и се позова на валутния курс в изявлението си. Някои икономисти казват, че лирата вероятно ще остане под натиск заради геополитическите и вътрешнополитическите рискове.

Американският министър на отбраната Аштън Картър се срещна поотделно с турския министър-председател Йълдъръм и президента Ердоган в Анкара. Посещението е в момент на ескалиращо напрежение между Турция и Ирак заради турското военно участие в операцията за отвоюване на Мосул от Ислямска държава.

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие