В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Стартира игра симулация за оценка на риска при кредитиране

Димитър Василев във В развитие, 21.10.2016

Димитър Василев, оперативен директор в Experian. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Василев, оперативен директор в Experian. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Играта, която създадохме, цели да стимулира процеса на развитие на младите хора в България. Симулацията започва на 1 ноември и ще приключи на 20 ноември вечерта, а на 25 ноември ще бъде награден победителят. Това каза оперативният директор в Experian Димитър Василев в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки. Регионалната аналитична група Experian организира игра-симулация за оценка на риска при предоставянето на кредити, като симулацията е изцяло с учебна цел. Василев гостува в студиото на Bloomberg TV Bulgaria, за да представи инициативата и какво място заема в популяризирането на компанията.

„Тази игра цели да постави играча в ролята на отдел „Риск“ във финансова институция. Всеки от играчите получава списък от кредитоискатели – някакви суми, които те искат да получат като кредити и техните характеристики – възраст, къде живеят, какви доходи получават, образование, работа и пр. От всеки играч се очаква на база на тази информация да прецени доколко всеки от тези кредитоискатели е благонадежден. Играчът преценява дали и при какви условия да отпусне кредит“.

Това е първата игра на такава тематика и е насочена към учениците в по-горен курс, които се колебаят каква специалност да изберат в университета или към студентите в начален етап на обучението си, когато все още разполагат с достатъчна гъвкавост по отношение на професионалната им ориентация, обясни Василев.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие