В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ние сме бикове в меча кожа в момента

Стивън Оут във В развитие, 21.10.2016

Стивън Оут, главен инвестиционен директор на Federated Investors Inc. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стивън Оут, главен инвестиционен директор на Federated Investors Inc. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ние сме бикове в меча кожа в момента. Това каза главният инвестиционен директор Federated Investors Inc. Стивън Оут в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„От 90-та година сме известни с това, че сме като цяло оптимистични за пазара, но напоследък се случват няколко важни неща, които се натрупват, като президентските избори в САЩ, Brexit, Фед, а и наличието на някои прекалено оптимистични прогнози за печалбите на компаниите през 2017“.

„Такава ситуация ни кара да бъдем малко по-консервативни. Започваме да се притесняваме за нивата на пазара“.

Ние, които държим в акции поне 50% от нашите активи, можете да видите едно отдръпване, което ще се случи, каза още Оут.

На въпроса къде се намира американската икономика в цикъла на възход Оут каза, че САЩ се намира "на около две трети от пътя". Прогнозите на Federated за ръста на икономиката са умерени в сравнение с официалната прогноза - 2% за цялата следваща година, но това по думите на Оут това ще е е "достатъчно, за да се види един бавен, но здравословен ръст" на компаниите, които те следят.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие