В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дойде моментът за охлаждане на настроенията на БФБ

Благовест Крачев във В развитие, 21.10.2016

 Благовест Крачев, брокер в Karoll. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Благовест Крачев, брокер в Karoll. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Седмицата завърши много по-слабо в сравнение с предходните. Дойде моментът за охлаждане на настроенията на Българската фондова борса. Това каза Благовест Крачев, брокер в Karoll, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„Това, което видяхме в предходните седмици бе изключително динамично. Не го бяхме виждали дълго време на пазара ни. То не продължи дълго, но ако погледнем малко по-назад във времето – пазарът ни е нагоре от месец април. Покачването не се усещаше много силно в началото, защото април и май не бяха толкова силни, въпреки че трендът беше нагоре. Това се дължи главно на ниските обороти“, обясни гостът.

„Това, което видяхме предишните две седмици бе пика на процес, започнал през април“.

Може би донякъде ни очаква странично движение на пазара, каза още Крачев. „Знаем, че при БФБ, когато дойде моментът цените да падат, поради липса на инструменти за инвеститорите да участват в падащ пазар, на практика голяма част от инвеститорите нямат какво да правят и реално, когато цените падат, ликвидността пада много“.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие