В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Революционна технология на смесване на Приста Ойл

Пламен Бобоков от Приста Ойл и Камен Захариев от ЕБВР, В развитие, 20.10.2016

Камен Захариев (в ляво) и Пламен Бобоков Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Камен Захариев (в ляво) и Пламен Бобоков Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-новият патент на Приста Ойл е революционна технология на смесване. Това заяви председателят на Съвета на директорите на Приста Ойл Пламен Бобоков в интервю за Велко Каменов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. Заедно с директора "Корпоративно възстановяване" в Европейската банка за възстановяване и развитие Камен Захариев той говори за плановете на компанията за разрастване. 

Интервюто се проведе на голямо корпоративно събитие на Приста Ойл Груп с участието на ЕБВР и ADM Capital, които подкрепиха финансово групата през 2012, изкупувайки 30% от фирмата. Събитието имаше за цел да запознае обществеността с промените в компанията, както и с новите проекти на Приста Ойл Груп.

Тази технология дава отговор на почти всички въпроси, интересуващи един инвеститор - значително намаляване на необходимия инвестиционен ресурс и енергийните разходи, каза Бобоков. При стандартната блендинг технология е необходимо продуктът да достигне 80-90 градуса да се смеси, като при нашата температурата спада до 20 градуса, допълни той. 

Това води до 70-80% намаляване на разходите за производство, в зависимост от региона, каза Бобоков. В северните страни - повече, в южните по-малко, допълни той. 

Един от главните критерии, по които подбираме нашите партньори е тяхната бизнес репутация, каза Захариев. В момента водим разговори за финансиране на интерконектора с Гърция, допълни той. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие