В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Черно море връща привлекателността си за британския инвеститор

Дан Джонсън във В развитие, 20.10.2016

Дан Джонсън, главен изпълнителен директор на Lead Galaxy. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дан Джонсън, главен изпълнителен директор на Lead Galaxy. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните няколко години дестинациите, като Банско и Боровец бяха най-популярни в България сред британците, но през последната година видяхме една малко по-различна тенденция. Черноморските региони отново започват да набират популярност. Това каза главният изпълнителен директор на Lead Galaxy Дан Джонсън в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"Районът около Варна е много популярен". 

Lead Galaxy класира България на шесто място, като най-желана дестинация за втори дом във Великобритания през септември. Това е свързано предимно с цената, защото британският купувач страда от много резкия спад на цената на британската валута и имотите в Италия, Испания и Португалия стават все по-непривлекателни, като цена за гражданите на Великобритания, обясни гостът.

"Има някои инвеститори, които искат да купят имоти, защото работят в България, има и търговски инвеститори, но голяма част от хората, които проявяват интерес към България търсят достъпен втори дом за своя своите почивки".

"Интересът на британците към България е около 20% по-нисък в сравнение с 2006-2007 и ще видим дали интересът ще се върне на предишните нива".

Какво прави българския пазар привлекателен за рисковите инвестиции? Какъв е интересът към България от страна на инвеститори от останалата част от света, като Русия, САЩ и Канада? Ще се промени ли възприятието на българския пазар в сянката на Brexit?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие