В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дигитализацията в България винаги е на върха на вълната

Цветомир Досков във В развитие, 18.10.2016

Цветомир Досков, изп. директор на Сирма Бизнес Консултинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Цветомир Досков, изп. директор на Сирма Бизнес Консултинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България винаги е била място, където технологиите са се развивали доста добре, включително и дори основно във финансите. Това каза изпълнителният директор на Сирма Бизнес Консултинг Цветомир Досков в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Финансовата система на България от миналия век, 80-те години, е направила сериозни крачки и постижения, с които можем да се гордеем. Някои държави, включително и в Западна Европа много по-късно от България въвеждат платежни системи". 

Дигитализацията и технологиите в България винаги се развиват добре и винаги са на върха на вълната. Ползваме добри и иновативни технологии, каза още събеседникът.

"Повечето компании отдавна са узрели и са готови да плащат за дигитализация, сигурност и по-бързо обслужване на клиентите. При по-малките компании е по-трудно, разчитат на собствени сили и се опитват да се справят сами с проблемите, но тази тенденция се променя. Разбират, че ползването на облачни услуги за тях е по-лесно, а в повечето случаи и по-ефективно".

Бизнесмоделите сериозно се промениха, особено при компаниите, занимаващи се с финансови услуги, каза още Досков. 

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие