В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

НАП е открила нередности при 80% от проверяваните фирми в София

Говорителят на НАП Росен Бъчваров, В развитие, 17.10.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В средата на миналия месец НАП започна проверки на 1900 фирми в София, при които значителна част от заетите на пълен работен ден получават минимално възнаграждение. Около 80% от тези проверки са установили, че това е само проформа споразумение и действителният размер на възнаграждението е много по-голямо. Това коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му агенцията ще продължи тази акция с още компании, които оперират извън София. Те ще бъдат от най-големите областни градове, където бизнес концентрацията е най-голяма. 

Бъчваров коментира и образователния проект на НАП "Влез в час с данъците", който стартира през 2013. Той започва от 8 клас до завършването на средния курс и се провежда в областните градове. 

"Покриваме теми като данъци, здравно осигуряване, данъчни декларации, трудови договори и финансови отношения. Тази година за първи път създадохме специално онлайн платформа. Така всеки желаещ може да научи нещо ново за данъците и освен това да спечели награда на сайта vlezvchas.bg.", обясни говорителят на НАП.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие