В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

SOFIX може да добави поне още 5% до края на 2016

Димитър Георгиев, ръководител Финансови пазари на Елана трейдинг, В развитие, 14.10.2016

Димитър Георгиев, ръководител Финансови пазари на Елана трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Георгиев, ръководител Финансови пазари на Елана трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първият борсово-търгуван фонд върху SOFIX е само една от причините за оптимизма на капиталовия пазар. Като цяло част от позициите в основния борсов индекс продължават да бъдат фундаментално подценени спрямо справедливите си стойности на фона на свръхликвидността, която наблюдаваме както в световен мащаб, така и в България. Това каза ръководителят "Финансови пазари" на "Елана Трейдинг" Димитър Георгиев в предаването "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му световните пазари се намират все още в силен възходящ тренд. Mакар и да е възможна краткосрочна корекция през октомври, експертът прогнозира новогодишно рали на световните финансови пазари.Ниските лихви по депозитите в България също спомагат за насочването на средства и инвестиции към БФБ, посочи още Георгиев. Експертът очаква ръст от поне 5% над текущите нива на SOFIX до края на годината. 

Георгиев е оптимист за трайна възходяща тенденция на капиталовия пазар, като открои безпрецедентна степен на консенсус в брашна за развитието на пазара. Според него основният проблем на капиталовия пазар е липсата на достатъчно на брой качествени компании. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие