В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Каква доходност предлага българският имотен пазар?

Главният брокер на Явлена Младен Митов в предаването В развитие, 13.10.2016

Главният брокер на Явлена Младен Митов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Главният брокер на Явлена Младен Митов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българският пазар предлага добра доходност в момента. Осреднената доходност при жилищата е 4-6%, при офис площите – 7-8%, а с най-добра са съвременните логистични площи – до 10%. Това коментира главният брокер на Явлена Младен Митов в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му пазарът е спокоен, не се очакват големи флуктуации и в момента не можем да говорим за спекулативен елемент. 

Митов посочи, че изоставането на новото строителство е проблем за големите градове в България с изключение на Пловдив. "През последните 5-6 години градът поддържа доста активно ново строителство и там не се забелязва такава липса. Цените са нормални и няма дисбаланс, търсенето напълно покрива предлагането", обясни експертът.

Според него българите все още гледат скептично на капиталовия пазар като място за инвестиране и предпочитат депозитите и недвижимите имоти. 

Митов каза още, че в момента се наблюдава лек дисбаланс на пазара в посока на продавачите, но купувачите отстояват своите права. 

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие