В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Търсенето и предлагането на жилища в България ще се уравновесят до година и половина

Управителят на Имоти ООД Валентин Съйков в предаването В развитие, 12.10.2016

Управителят на Имоти ООД Валентин Съйков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Управителят на Имоти ООД Валентин Съйков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очаква се плавен растеж на цените на жилищата, който е обусловен от повишеното търсене, а до година - година и половина ще видим уравновесяване на търсенето и предлагането. Това заяви управителят на Имоти ООД Валентин Съйков в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му България е умерено рисков пазар в това отношение и е "златната среда". Той коментира и защо страната не е притегателно поле за крупните международни инвеститори

"Първо, повечето сгради, които се строят, са малки. Този обем не е достатъчен за една крупна международна компания. Освен това имаме разпокъсана собственост по отношение на вторичния пазар. Събирането на инвестиционни пакети за жилища е изключително трудно. Имаме висок дял на собствеността, което, съчетано с недобре урегулираните отношения между наемател и наемодател, също е плашещо за инвеститорите", обясни експертът.

Той допълни, че България вече не е така интересна и за дребните инвеститори, както в периода 2006-2009, особено от Великобритания. "Хубавата новина измежду тези два сегмента остава средната категория чуждестранни инвеститори, за които българският жилищен пазар остава атрактивен", каза Съйков. 

Кои са предимствата и недостатъците на жилищните имоти в строеж спрямо старите, вече построени сгради?

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие