В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Garitage Park ще е най-големият многофункционален проект в България

Инвестицията е на стойност над 180 млн. евро

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Започна изграждането на най-големия многофункционален проект в България - Garitage Park. Жилища, офиси, международно училище, спортен център и паркова среда оформят първия комплекс в Централна и Източна Европа, отговарящ на изискванията на BREEAM Communities. 

Инвестицията ще е на стойност над 180 млн. евро. Общата застроената площ, включително и подземните нива, ще бъде над 380 000 квадратни метра.

"Затвореният комплект Garitage Park е резултат на двегодишен труд по проектиране и успяхме да получим един продукт, който съчетава в себе си голям брой функции - офиси, жилища, търговски площи, спортни клубове и възможности за масов спорт и училище за над 500 деца“. Това каза Давид Давидов, управляващ партньор в Garitage Park, в интервю на Таня Харизанова за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

Парковото пространство, което ще бъде изградено в комплекса, ще бъде използвано не само от обитателите на новия Garitage Park, но и от цялата общност в района, допълни Атанас Гаров, управляващ партньор в Garitage Park.

Garitage Park ще бъде изграден поетапно и в напълно завършен вид ще включва над 95 000 кв.м. офиси, 60 000 кв.м. жилища, 4 500 подземни паркоместа, спортна зала с 25-метров басейн, училище за над 500 деца, парк и зелени площи, които ще покриват 90 000 кв.м. от терена. В допълнение, ще има търговски площи и ресторанти, които ще обслужват както комплекса, така и района около него.

Garitage Park се намира в район с добре развита инфраструктура и директен достъп от Околовръстен път, което ще осигурява бързо придвижване до ключови точки в столицата. Инвеститорите планират допълнителни подобрения на транспортната и пътна достъпност на комплекса, чрез разширение на улици и изграждане на кръгови кръстовища.

С официална церемония днес, 12.10.2016, бе отбелязано началото на строителния процес на многофункционалния проект Garitage Park. 

Вижте целия репортаж във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие