В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сривът на паунда тази нощ е чиста проба спекулация

Йордан Кирилов, валутен трейдър, В развитие, 7.10.2016

Трейдър си държи главата в отчаяние след като вижда движенията при паунда тази вечер в ETX Capital в Лондон Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Трейдър си държи главата в отчаяние след като вижда движенията при паунда тази вечер в ETX Capital в Лондон Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Потъването на британския паунд по време на азиатската търговия не е грешна поръчка, дължаща се на дебели пръсти. Така описа срива на валутата на Великобритания индивидуалният трейдър Йордан Кирилов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. Това беше координирана атака или чиста проба спекулация, допълни той. 

Атаката се е състояла с милиарди долари поръчки на входа в най-ниската по обеми часови интервал и не е имало кой да ги поеме, каза Кирилов. През деня това не може да се случи, допълни той. 

Три са важните неща около това събитие, продължи Кирилов. Първото е, че няма някое голямо политическо събитие. Другото е, че това става по време на азиатската сесия, когато обемите са много малки, особено при паунда са почти несъществуващи. Третото е размера на пропадането - 6% за няколко минути са най-малко пет фигури на спота и дори при Brexit нямаше толкова рязко пропадане за такова отрицателно време. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие