В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Лимитираните поръчки са най-лесният вариант за хеджиране на валутния риск около паунда

Ирина Станева, финансов проджект мениджър в Walltopia, в предаването В развитие, 05.10.2016

Ирина Станева, финансов проджект мениджър в Walltopia. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ирина Станева, финансов проджект мениджър в Walltopia. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-лесният вариант за хеджиране на валутния риск в следствие на движенията при паунда са лимитираните поръчки, защото наличните паунди могат да бъдат обменени на конкретен пожелан курс от самата компания, като това е лесно да се осъществи, защото не изисква допълнителни административни процедури или регулации от страна на банките. Това заяви Ирина Станева, финансов проджект мениджър в Walltopia, в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Тя коментира мерките, които е предприела компанията след вота за Brexit. "При новите клиенти, ако преди беше стандартна практика да сключваме нашите договори с английски клиенти в евро, сега голяма част са сключени в паунди именно заради волатилността на британската валута", посочи Станева.

Тя заяви, че не очаква значителни промени в потребителското търсене от клиентите на компанията. "Имаме доста нишов бизнес. "Хората, които са наши клиенти, не правят регулярни ежедневни покупки, а правят такива, които са големи и планирани по-рано", допълни Станева. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие