В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Вярвам, че първата стъпка е създаването на лоялни потребители

Георги Стоянов, съосновател на Lucid, В развитие, 03.10.2016

Георги Стоянов, съосновател на Lucid. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Стоянов, съосновател на Lucid. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мобилното приложение Lucid, превръщащо снимки в произведения на велики художници, се използва от потребители в САЩ, Япония, Аржентина, Бразилия, Испания. С мобилното приложение Craze, което има за цел да държи потребителите в течение на най-актуалните събития, фокусът на стартъп компанията от своя страна бива насочен към България и Холандия. Това каза съоснователят на Lucid Георги Стоянов в предаването „В развитие“ с Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.  

Приложението Lucid е финансирано със собствени средства. „Вярвам, че първо трябва да оформим визията си в по-дългосрочен план, за да имаме по-висока оценка и ясна представа затова накъде вървим." В същото време, в момента, в който влязат инвеститори, те ще имат натиск в някаква посока, отбеляза той. 

Предприемачът обясни, че има много начини, по които компанията може да реализира печалба, използвайки приложението. Потребителите могат да повишават резолюцията на снимките, да пускат по-големи видеа, да премахват логото - всички тези неща могат да позволят на компанията да поиска някаква сума на месечна база или като еднократно плащане. По думите на Стоянов на този етап ключов фактор за компанията е не толкова реализирането на печалба, колкото задържането на потребителите. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие