В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сливането между Deutsche Вank и Commerzbank не стои на дневен ред

Ян-Хенрик Фьоерстер от Bloomberg, В развитие, 29.09.2016

Ян-Хенрик Фьоерстер от Bloomberg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ян-Хенрик Фьоерстер от Bloomberg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Коментарите на германското правителство, че няма да се намеси в подкрепа на Deutsche bank, няма да предизвикат нов низходящ цикъл във финансовия сектор. Въпреки това, индустрията е под натиск заради регулаторната среда. Ниските лихвени проценти също продължават да бъдат допълнителен риск за германската банка. Това коментира Ян-Хенрик Фьоерстер от Bloomberg в предаването „В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Казусът с Deutsche bank от политическа гледна точка не представлява проблем, тъй като от банката ясно заявиха, че няма да имат нужда от държавна помощ, отбеляза той на фона на предстоящите през 2017 избори в Германия. 

По думите му Deutsche bank и Commerzbank преминават през мащабно преструктуриране. "Днес видяхме, че Commerzbank също съкращават няколко хиляди работни места и спират изплащането на дивиденти. Не мисля, че има намерения в посока на сливането им. Това е една възможност, която може да остане на масата в дългосрочен план, но на този етап е въпрос на спекулации", каза той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие