В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

51% от българите предпочитат Клинтън за президент на САЩ

Снежина Стоянова, Галъп Интернешънъл България, В развитие, 29.09.2016

Снежина Стоянова, Галъп Интернешънъл България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снежина Стоянова, Галъп Интернешънъл България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Според глобално проучване за обществените нагласи сред обществата от 45 държави президентските избори в САЩ пораждат силен интерес по света. Анкетата, която обхваща почти 75% от населението в световен мащаб, показва, че Хилъри Клинтън взема превес над Доналд Тръмп във всички страни с изключение на Русия. Това коментира Снежина Стоянова от Галъп Интернешънъл България в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите ѝ България се нарежда сред страните, в които подкрепата за Хилари Клънтън преобладава, като 51% от респондентите отговарят, че биха гласували за нея и около 30% за Доналд Тръмп. 

От проучването става ясно още, че по-голямата част от респондентите предпочитат следващият президент на САЩ да не се води само от местните интереси, но и от интересите на целия свят, или да има баланс. Едва 16% от запитаните, предимно американци, смятат, че бъдещият президент трябва да поставя САЩ на преден план, пренебрегвайки глобалните проблеми. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие