В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Възможно е реално споразумение на ОПЕК във Виена

Юсуф Гамел Ел-Дин във В развитие, 28.09.2016

Рафинерията на Syncrude Canada Ltd.северно от Форт МакМъри, Алберта, Канада. 4 юни 2016. Photographer: Darryl Dyck/Bloomberg Рафинерията на Syncrude Canada Ltd.северно от Форт МакМъри, Алберта, Канада. 4 юни 2016. Photographer: Darryl Dyck/Bloomberg

Ключовият въпрос е кой трябва да ограничи добивите си на черно злато. Никой не иска да бъде този, който ще осъществи съкращаване и в крайна сметка се намалява усещането за стабилност. Това каза кореспондентът на Bloomberg в Алжир Юсуф Гамел Ел-Дин за срещата на ОПЕК в Алжир в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"Саудитска Арабия се опитва да намери средната земя, да се намалят нивата от предните месеци. Иран казва, че не са видели изобщо някакъв достъпен компромис. Русия внимателно наблюдава какво се случва на тази среща, като се стреми да разбере какво се случва на формалните и на неформалните срещи на ОПЕК". 

Не е напълно ясно кога могат да се очакват конкретни резултати от срещата, каза още Гамел Ел-Дин. "17-18 часа вече продължават последните срещи. Иран и СА са двата най-силови играча и те трябва да намерят място за разбирателство. Очакванията са пренасищането на пазара да издържи до края на 2017".

Генералният секретар на ОПЕК каза, че се наблюдава определено развитие, което е удовлетворително, каза още репортерът. "Правят се отстъпки и има положително отношение към възможността за постигане на споразумение. Иран и СА дадоха своя заявка в Алжир, че биха желали да продължат и да стигнат до формално споразумение до края на годината на официалната среща във Виена през ноември".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие