В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Не е ясно дали Бокова ще се оттегли от кандидатурата за ООН

Димитър Абрашев, коментар от Бюксел, В развитие, 28.09.2016

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Снимка: Facebook Българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Снимка: Facebook

Досегашният кандидат на България Ирина Бокова не успя да се изкачи на очакваната висока позиция. Правителството признава, че с кандидатурата на Бокова сме достигнали трето, пето, шесто място, което явно не е удовлетворяващо за България и затова правим опит с кандидатурата на Кристалина Георгиева. Това каза журналистът от Bulgaria On Air Димитър Абрашев в коментар от Брюксел в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов по повод кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на Организацията на обединените нации (ООН).

„Процедурата за издигане на втори кандидат за поста генерален секретар на ООН все още не е много ясна и тепърва ще се реши дали ще се запази кандидатурата на Ирина Бокова и кандидатите на България ще бъдат двама, или Бокова ще се оттегли от надпреварата“.

Коментарите от Брюксел все още предстоят, но, както се очакваше, първите реакции дойдоха от българските политически сили, които са на двата полюса, каза още Абрашев. „Реформаторският блок подкрепя кандидатурата, но от АБВ и Социалистическата партия са против, като очакват разединение. Предстои да проследим реакциите“.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие