В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как протече дискусията в европарламента на тема гражданска конфискация

Димитър Абрашев, журналист в Bulgaria ON AIR, В развитие, 28.09.2016

Димитър Абрашев, журналист в Bulgaria ON AIR. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Абрашев, журналист в Bulgaria ON AIR. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Председателят на Българската комисия по конфискация Пламен Георгиев припомни, че процедурата по екстрадиция на банкера Цветан Василев не търпи развитие вече почти две години. Интересна препратка беше направена към Антикорупционния закон в България, а именно затова, че той ще даде повече правомощия на Комисията по конфискация и това, че тя вече ще може да работи по сигнали. Това предаде журналистът от Bulgaria ON AIR Димитър Абрашев в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според евродепутата Емил Радев престъпността е генерирала близо $2,1 трлн от дейността си през 2009, като едва 0,1% са били конфискувани. Поради това с Мария Габриел смятат, че трябва да се уеднакви европейската практика относно посягането към имущество с неизяснен произход тогава, когато процедурата е започнала преди финализирането на наказателния процес.

Акцент в дискусията беше и мигрантският поток.   

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие