В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Такев: Индексният ETF трябваше да се появи доста по-рано

Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ, В развитие, 27.09.2016

Изпълнителният директор на БФБ Иван Такев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Изпълнителният директор на БФБ Иван Такев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очакванията ни за фонда за изцяло позитивни и той трябваше да се появи доста по-рано. Това заяви в интервю на Димитър Вучев изпълнителният директор на Българската фондова борса Иван Такев по време на откриването на първия български индексен Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF. Дискусиите относно необходимостта от него бяха започнали отдавна, но поради множество причини той не се появи, допълни той. 

Индексният ETF се появява в, може би, най-ниската точка, в която борсата се намира от последните 15 години, каза изпълнителният директор на БФБ. Все пак той е повод за положителен сигнал спрямо инвеститорите и възможностите да бъдат реализирани печалби на борсата, добави Такев.

В хода на интервюто Такев засегна и международната балканска борсова връзка SeeLink. Очаквам до месец - два първите инвестиционни посредници да са осигурили напълно автоматизирана свързаност в платформата, заяви той.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие