В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предприемачът трябва да бъде активен

Владислав Симов във В развитие, 27.09.2016

 Владислав Симов, основател и изп. дир. на „Доместина“. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владислав Симов, основател и изп. дир. на „Доместина“. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предприемачът трябва да бъде активен. Това е едното качество, което предопределя успешния предприемач. Това каза Владислав Симов, основател и изп. дир. на „Доместина“ в интервю на Велко Каменов от дискусията на „Клуб Инвестор“ за успешното предприемачество, излъчено на живо в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

„В България не сме в най-комфортната среда за развитие на бизнес, но не е най-лошата среда. В България може да се развива бизнес при все, че има голямо влияние на монополите.  Държавата трябва да създава комфорт на предприемачите да стартират бизнес. Колкото повече възможности се дават за създаване на реален бизнес, да се създава добавена стойност, толкова по-добре за държавата, като микросредище “.

"Основният проблем на "Доместина" е липсата на хора. Ние създадохме условия, в които един човек с ниска квалификация може да започне да работи, като домашен помощник и да израсне до ментор, който има реална заплата от 2200 лева и то осем месеца след старта. И не можем да намерим достатъчно работници, които да работят при нас".

Държавата не трябва да създава условия, в които хората да преживяват, а да се живее добре, каза Симов. Той заяви, че не съжалява, когато някой от бизнес проектите му се е оказва неуспешен, а попитан дали най-важното е да не съжаляваш отговори: „Може и да съжаляваш, но не помага“.

Съветът на Симов към бъдещите предприемачи бе, че трябва да харесват бизнеса, в който се впускат. „Трябва да има страст“.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие