В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарите търсеха голяма изненада в дебата Хилъри vs Тръмп

Николай Стойков във В развитие, 27.09.2016

Първият президентски дебат между Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън. Университета Hofstra в Хемпстед, Ню Йорк. САЩ. 26.09.2016. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Първият президентски дебат между Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън. Университета Hofstra в Хемпстед, Ню Йорк. САЩ. 26.09.2016. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Тези дебати са традиция. В миналото, когато медиите са имали различна роля в предизборните кампании, те са имали много по-голяма тежест. Днес изборите са просто война на пари и всеки от двамата кандидати ще изхарчи над 1 млрд. долара. За това дебатът е доста по-маловажно събитие. Това каза Николай Стойков, портфолио мениджър в Alaric, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Той коментира важността на събития, като дебата между Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън и каква е наградата от победа в дебата. 

"Медиите са на мнение, че Хилъри Клинтън се е представила по-добре и това не е изненада, защото тя е по-образованата и е вървяла по този път. Каква е печалбата? Тя е неясна. Има много малък процент от електората, който ще си промени мненинето, благодарение на дебата".

До голяма степен пазарите търсиха голяма изненада, каза още Стойков. "Ако Тръмп беше направил голям гаф, или Хилъри Клинтън се бе представила доста меко, щеше да бъде изненадващо. Не можеше да се предвиди какво ще кажат и какви ще са акцентите, но нямаше нищо потресаващо и изненадващо". 

"Пазарите не реагираха крайно. Не смятам че реакцията днес е свързана с дебатите. Като цяло пазарите са относително спокойни и движенията не отразяват нещо, което играчите са научили от дебата".

Очакванията на инвеститорите са за победа на Клинтън в съотношение 70% към 30%, каза още събеседникът. "Това не се е променило в последните няколко месеца, но всичко се случва. Това е най-динамичната част от електоралната борба - тези 40 или 50 дни, но пазарите очакват Хилъри да стане президент".

"Катерим се по стената на притесненията. Има доста заплахи, но пазарите бавно се покачват. Гледаме данните за заетостта - това е най-сигурният, най-консистентният индикатор. Има заплахи за пазарите, но доколкото безработицата не расте и има създаване на работни места, това не е индикация за обръщане на пазара. Пазарите са на относително добро ниво".

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от В развитие