В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Опитваме се да дадем ликвидност на масовия инвеститор

Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital, В развитие, 27.09.2016

Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очакванията ни са динамично да нараства, като обем. Основният плюс на този инструмент е, че ще даде достъп на дребни инвеститори на ритейл пазара – да държи целия пазар в една акция. Това каза Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital, при старта на борсовата търговия на първия български индексен борсово търгуван фонд - Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF за предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

"Ключовата дума е ликвидност. Това се опитахме да дадем на масовия инвеститор и мисля, че успяваме със съдействието на нашите партьори – маркетмейкърите и борсата".

"Инструментът предлага по-бързо и евтино влизане и излизане от пазара".

Реално ще има възможност за всеки държател на български акции, ако реши, да продаде своите акции примерно от Sofix и да си купи вместо това дялове от индекса, обясни Янков. „Това е един по-подходящ инструмент за средносрочна и дългосрочна стратегия за инвестиции в българския капиталов пазар, защото могат да се обират дългите движения на пазара, а не да се търпи риска и волатилността на всяка една конкретна позиция, която в нашия, български случай често липсва и ликвидност“.

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от В развитие