В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво да очакваме от Международния панаир в Пловдив тази година?

Д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международния панаир Пловдив, в предаването В развитие, 26.09.2016

Снимка:Bloomberg TV Bulgaria Снимка:Bloomberg TV Bulgaria

В тазгодишното издание на Международния панаир в Пловдив участват над 650 компании от повече от 33 държави. В него се включват 117 нови изложители, а 37 се завръщат от предишни години. Очакваме над 30 000 посетители. Това каза д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международния панаир Пловдив, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му тази година се акцентира основно върху науката и роботите. "От другата страна на панаира заложихме на всичко, свързано с автомобилите от гл. т. на тунинговането – това е нов бизнес, към който проявяват интерес много изложители. Отделно заложихме и на нещо ново – представяне на висок клас автомобили чрез смарт мениджмънт", допълни Соколов. 

Той обяви още, че ще бъдат представени редица електромобили и, че има специализирано изложение за агротехника заради динамичното развитие в тази област. Чехия е избрана като страна партньор на събитието, тъй като тя е икономически лидер в Централна Европа и миналата година стокообменът между Чехия и България е бил в размер на над 1 млрд. евро.

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие