В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кои са мотивите зад позицията на КФН за търговото предложение за Биовет

Делян Петришки в предаването В развитие, 21.09.2016

Делян Петришки. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Делян Петришки. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

КФН отхвърли и второто търговото предложение на "Хювефарма" за акциите на "Биовет", което спрямо първото бе повишено с 1,10 лв. до 14,40 лв. Първоначално становището беше публикувано, след което бе изтеглено. Това коментира пазарният анализатор и водещ на "В развитие" Делян Петришки в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"От Комисията смятат, че тази цена от 14,40 лв също не отговаря на една предходна оценка на дружеството, която е за 17,60 лв., твърдят хора, видели съобщението за мотивите. Става дума за гласувано решение да бъде обособен залог цялото дружество "Биовет" към групата кредитори, оценяващо на базата на DCF модела компанията на 17,60 лв. за акция", поясни Петришки.  

Той допълни, че решението за обособяването на залог е гласувано в средата на юни на Общо събрание на акционерите и от КФН се мотивират, че за толкова кратък период от време в ущърб на миноритарните акционери компанията е намалила драстично потенциала за продажби и паричните потоци, което не е реалистично да се случи за 3-4 месеца. 

"От самото начало има недоволство от страна на малките акционери, но ако се стъпи на мотива на КФН, може би предложението, което би преминало през цедката на надзора, е сходно със сумата от 17,60 лв.", каза още Петришки. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие