В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Най-голямото повишение на европейските пазари от началото на месеца

Пазарен коментар на Себастиан Салек, В развитие, 19.09.2016

Себастиан Салек от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Себастиан Салек от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции отбелязаха днес най-голямото си повишение от началото на месеца. Инвеститорите са в очакване на решенията на Фед и Японската централна банка по-късно тази седмица. Това каза Себастиан Салек от Bloomberg в Лондон в своя пазарен коментар в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите на миннодобивните компании се търгуват с повишение, като петролът отскочи от най-ниското си ниво от месец насам, след като сблъсъци в Либия прекъснаха първата доставка на петрол от Либия от 2014 насам и това намали свръхпредлагането за момента. Изглежда обаче, че то ще продължи повече, отколкото се очакваше, така че чакаме някакво развитие на срещата на ОПЕК в Алжир този месец.

Паундът също се повиши, след като в петък достигна най-ниското си ниво от няколко седмици насам.

Samsung продава дялове в четири компании, в които има участие, като някои смятат, че така се опитва да набере средства, за да се справи с проблемите с батерията на Galaxy Note 7.

Очаквайте видео с целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие