В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Вестагер иска да покаже, че в ЕС могат да правят бизнес всякакви компании

Елена Кирилова от Investor.bg, В развитие, 14.09.2016

Елена Кирилова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елена Кирилова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Целта на данъчните разследвания от страна на ЕК в момента е да тласне нагоре малките компании и да им помогне да се конкурират с големите мултинационални корпорации, които имат доминираща позиция на редица пазари, включително и в ЕС. Това каза в интервю за Bloomberg комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер, заяви Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

"Вестагер коментира, че разследването на германските власти попада в сива зона, защото едновременно е свързано с конкуренцията и със защитата на личните данни", обяви Кирилова. Тя припомни, че причината за него е променената политика за поверителност на данните на потребителите на WhatsApp, като приложението вече ще споделя информация за потребителите си с Facebook

"В интервюто Вестагер посочва, че продължават и трите различни разследвания на Google. Тя има изключително фокусирана политика и заявява, че е отговорна за насърчаването на растежа на европейския пазар именно посредством политиките за стимулиране на конкуренцията и няма да позволи малките компании да останата на заден план. Може би под някаква форма еврокомисарят се опитва да възстанови доверието към ЕС като място, на което може да се прави бизнес от всякакви по големина компании", посочи още Кирилова. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие