В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Намери ли петролът най-сетне баланс

Василий Николетопулос, Natural Resources GP, В развитие, 13.09.2016

Управителят и основател на Natural Resources GP Василий Николетопулос Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Управителят и основател на Natural Resources GP Василий Николетопулос Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На ниво от $45 за барел петролът може би най-сетне намери баланс. Така коментира намаляващите движения при черното злато управителят и основател на базираната в Гърция Natural Resources GP Василий Николетопулос по Bloomberg TV Bulgaria. Г-н Николетопулос е в България по повод Европейския минен бизнес форум в София.

В ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова Николетупулос заяви позицията, че Саудитска Арабия ще бъде главният определят цената на петрола фактор в бъдеще. По думите му докато Saudi Aramco е печеливша при $25 за барел, то правителството на най-голямата страна на Арабския п-в се нуждае от $110 за да балансира бюджета си.

Най-сигурният залог е, че петролът ще остане на това ниво до края на годината, заяви Николетопулос. Дали ще има споразумение между С. Арабия и Русия за замразяването на цената ще бъде ключово, допълни той. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие