В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции запазват нивата си след тридневния спад

Пазарен коментар на Юън Потс, 13.09.2016

Юън Потс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвеститорите са предпазливо настроени днес, след като оцениха вероятността за повишение на лихвите от Фед по-късно този месец на едно към пет. След тридневната поредица на загуби, която свали акциите на най-ниските им нива от почти 2 седмици, пазарите задържат нивата. Три часа и половина след началото на търговията и след първоначално леко покачване, акциите се върнаха в изходните си позиции. Това коментира Юън Потс от Bloomberg в Лондон в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Най-голямо е повишението при компаниите за финансови услуги, а на другия полюс са компаниите за петрол и газ, застрахователните компании и секторът на недвижимите имоти. 

Френската газова компания Air Liquide ще емитира права за 3,3 млрд. евро, за да финансира купуването на американската Airgas. Акциите на Air Liquide се покачиха с около 3% тази сутрин.  

Суровият петрол спадна с около 2,4% на борсата в Ню Йорк днес, след като Международната агенция по енергетика обяви, че очаква излишъкът да продължи и през 2017, а за балансиране на пазара не може да се говори скоро. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие