В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

БФБ се отличи от останалите европейски борси

Пазарен коментар на Вероника Денизова, 09.09.2016

Вероника Денизова, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Вероника Денизова, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българска фондова борса се отличи от останалите борси в Европа с разнопосочни движения при основните индекси. Това каза пазарният анализатор Вероника Денизова в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. "Въпреки че в Европа имахме негативна сесия, на Българската фондова борса наблюдавахме по-скоро позитивен тон – 0,6% нагоре за SOFIX, 0,45 на сто за BGBX40. Единствено BGREIT е на червена територия, но минимално – с 0,04%. BGTR30 е нагоре с 0,2%. Дневният оборот на регулиран пазар достигна 430 хил. лв.".

"В основния измерител SOFIX почти всички сектори са оцветени в зелено. Единствено в червен цвят и то с изменение от едва 0,15 свети секторът на недвижимите имоти. Всички останали сектори, представени в нашия основен измерител SOFIX, се повишават. Най-много се повишава секторът на здравеопазването, където книжата, представени в него, растат с близо 1,5%. 0,9 на сто ръст има при индустриалните компании, финансовите се повишават с 0,1 на сто. Без промяна остават книжата на компаниите за производство на материали и потребителски стоки".

Какви са реакциите на пресконференцията и действията на Марио Драги и Европейската централна банка? Какви са новините от петролните пазари?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие