В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Изненада ли Apple с новия iPhone?

Главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването В развитие, 08.09.2016

Бойчо Попов и Вероника Денизова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов и Вероника Денизова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Apple официално представи iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Характеристиките на двете устройства не изненадаха много анализаторите, тъй като почти всички бяха предварително известни. Истинската изненада тази вечер дойде от страна на Nintendo, който пусна мобилна версия на играта Super Mario. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той обяви кои са основните подобрения в двата нови модела iPhone. "Има леки подобрения в дизайна, в камерите, водо- и прахоустойчивост, стерео високоговорители, нов Home бутон, повече памет. Цените са същите, на които беше пуснато предишното поколение смартфони", каза Попов. 

По думите му най-впечатляващо е отпадането на аудио жака. "Породиха се иронични коментари в социалните мрежи, защото наистина е необходим кураж да премахнеш доказала се технология, която освен всичко друго е надеждна, сигурна, предава звука по по-добър начин и съществува във всички устройства, и да я замениш с ново устройство, което не гарантира на 100% по-добро предаване на звука", подчерта той, допълвайки, че някои анализатори смятат, че това не е стремеж на Apple да премине към безжично бъдеще, а по-скоро да намери допълнителни приходи. 

Попов каза още, че компанията е изключително зависима от iPhone, тъй като две трети от приходите се падат само на този продукт и засега не се е появил друг, който да го замести. Той коментира и иновациите около Apple Music и Apple Watch

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие