В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Вял ден за турските пазари

Пазарен коментар на Симин Демокан, 07.09.2016

Симин Демокан, изпълнителен продуцент на Bloomberg в Истанбул. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симин Демокан, изпълнителен продуцент на Bloomberg в Истанбул. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Относително вял ден до тук за турските финансови пазари. Индексът Borsa Istanbul е сравнително непроменен, въпреки че европейските пазари на акции отбелязват повишение. Това каза изпълнителният продуцент на Bloomberg Турция Симин Демокан в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

Турската валута спада с 3 десети от процента спрямо долара до 2,93 за долар, каза Демокан. "Лирата е сред най-лошо представящите се валути на развиващите се пазари днес".

"Това е съобщението на турския президент, предадено до местни журналисти от самолета на връщане от срещата на Г-20 в Китай. Там Ердоган се срещна с президента Обама. Той казва, че Турция е предложила войници от двете държави да се обединят и да направят каквото е необходимо".

Турската офанзива вече е изтласкала военизирана групировка от граничния град Джераблус след началото на нахлуването на 24 август, допълни Симин Демокан. По думите ѝ президентът Ердоган е заявил, че Турция няма да остави региона в ръцете на терористичните групировки.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие