В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските пазари са в очакване

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 07.09.2016

Пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg - Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg - Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските пазари са почти без промяна днес, въпреки покачването в акциите и валутите на развиващите се пазари. Това оживление дойде след слабите данни за икономиката на САЩ, които отслабиха вероятността Фед да повиши лихвите през следващия месец. В момента тази вероятност се оценява на 24% в полза на повишаването на лихвите от Фед. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Днес шведската централна банка Riksbank запази стимулите и лихвите без промяна на рекордно ниско ниво от 0,5%. Шведската крона почти не се промени при тази новина, която идва преди утрешната среща на ЕЦБ, на която централната банка ще изнесе новите прогнозни данни за ръста в еврозоната". 

Британската лира се понижи спрямо долара за първи път от шест дни като изгуби 0,4%, след като се беше покачила до най-високите си нива от средата на юли във вторник, каза още анализаторът. "Това стана след публикуваните слаби данни за производството и спада в цените на недвижимите имоти на пазара във Великобритания".

По думите на Килхоф управителят на Английската централна банка днес излиза с отчет на данни пред британските депутати за пръв път след референдума. Предстои и среща на британския министър на финансите Филип Хамънд с банкери.

"Някои от най-големите банки в света искат временно споразумение с Европейския съюз за финансовите компании преди да започнат официални преговори за Brexit. Интересното е, че срещата на Хамънд идва веднага след като UBS каза, че може да се наложи да премести до 1500 работни места от Лондон в резултат на референдума за Brexit".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие