В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Петролът напът да отчете рекордна седмична загуба

Делян Петришки в предаването В развитие, 02.09.2016

Делян Петришки и Велко Каменов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Делян Петришки и Велко Каменов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Петролът е напът да отчете рекордна седмична загуба от средата на януари насам. Над 7,5% ще изгубят фючърсите върху американския лек суров петрол и сорт "Брент" с доставки през октомври и ноември. Това каза пазарният анализатор Делян Петришки в ефира на "В развитие" с водещ Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му има няколко фактора, които влияят върху това. Единият от тях е предстоящият в края на септември форум в Алжир и спекулациите около развоя от него. 

"Вчера Саудитска Арабия съобщи, че няма намерение да наводнява отново пазара с петрол и последва очакване, че тя е склонна да преразгледа своята политика и евентуално да сключи някакво споразумение. На обратния полюс е руският енергиен министър Новак, който преди дни каза, че в момента цените са съществено над тези, с които започна тази година, и подобна сделка за замразяване на добивите не е оправдана", обяви Петришки, допълвайки, че на Източния икономически форум във Владивосток днес руският енергиен министър е заявил, че страната ще участва в бъдещи преговори, ако има такива. 

Според Петришки друга причина за колебанията в цените на петрола са очакванията за това какво ще се случи с курса на долара

Вижте целия разговор:

 

 

Последни новини
Още от В развитие