В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дилма Русев се закани да е най-силната опозиция

Паула Самбо във В развитие, 01.09.2016

Паула Самбо, Bloomberg – Бразилия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Паула Самбо, Bloomberg – Бразилия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бразилският сенат гласува за отстраняването на президента Дилма Русев от кабинета, заради манипулиране на бюджета и решението е окончателно, но тази сутрин Русев внесе обжалване. Това каза Паула Самбо, Bloomberg – Бразилия, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"Бразилският реал не е най-добре представящата се валута на световните пазари и реакцията бе слаба. Очакваме инвеститорите да продължат да наблюдават какъв ще бъде фискалният баланс от тук нататък".

Дилма Русев говори 14 часа и каза, че това е преврат и ще направи всичко, което е по силите й, за да противодейства на решението, каза още Самбо. По думите й има много хора, които протестират в бразилските градове, а Русев е заявила, че "ще бъде най-силната опозиция на следващия президент". 

Не всички протестиращи подкрепят Дилма Русев, каза още коментаторът. "Те просто смятат, че това е преврат и че трябва да има нови избори. Не е ясно колко дълго ще продължат тези протести, но на този етап хората все още не са силно разтревожени". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие