В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Обмисля ли се сливане на Deutsche Bank и Commerzbank?

Делян Петришки в предаването В развитие, 31.08.2016

Делян Петришки. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Делян Петришки. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ръководството на Deutsche Bank обмисля сливане с Commerzbank, твърдят източници на германското издание Manager Magazin. Те уточняват, че тази идея е на много начален етап и стои като теоретична възможност, но рискът от нейното изпълнение е сериозен. Това каза пазарният анализатор и водещ на "В развитие" Делян Петришки в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Той посочи, че има официално изявление от главния изпълнителен директор на Deutsche Bank, в което се отхвърля информацията за сливане и се казва, че целта им е да намалят размера на самата банка и да направят управлението й много по-прозрачно и по-лесно. 

"От регулаторна гледна точка едно подобно сливане би създало сериозни въпроси относно мащаба, който ще се появи. Това са две ключови за германската банкова система банки. От друга страна, една подобна новина би се разглеждала от много хора като отрицателна", посочи Петришки, допълвайки, че някои анализатори обсъждат варианта за друг тип сътрудничество между тях и идеята за разделяне на инвестиционното и потребителското банкиране на Deutsche Bank. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие