В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Народната банка на Китай сменя тактиката си

Делян Петришки във В развитие, 25.08.2016

Делян Петришки, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Делян Петришки, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Народната банка на Китай сменя тактиката си. Това каза пазарният анализатор Делян Петришки в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. Той коментира политиката на Китайската централна банка. В опитите си да манипулира дълговия пазар и от там да повлияе върху кривата на доходността вчера Китайската централна банка предприе изненадваща комбинация от мерки. Освен с традиционни седемдневни обратни репо операции са проведени такива и със срок от 14 дни.

„Реакцията бе на поевтиняване на правителствените облигации и покачване на доходностите. Цената на краткосрочното финансиране също нарасна рязко“.

Ходът на Народната банка на Китай „вкара пазарите в недоумение“ и наведе анализаторите на мисълта, че „банката отново има проблем със свята комуникация и не е ясно каква е рамката и целта на политиката на Народната банка на Китай“, каза още Петришки.

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от В развитие